Wij zijn er van bewust dat je vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om jouw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we je weten welke gegevens we verzamelen als je onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee de gebruikservaring verbeteren.

Dit privacy beleid is van toepassing op de diensten van Beauty Trade Special. Je dient je ervan bewust te zijn dat Beauty Trade Special niet verantwoordelijk is voor het privacy beleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geef je aan het privacy beleid te accepteren. Beauty Trade Special respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

1. Algemeen

In dit privacy statement geven wij van de website beautytradespecial.nl informatie over de verwerking van persoonsgegevens. Deze persoonsgegevens worden in opdracht van leveranciersvereniging Beauty Trade Professionals gevestigd aan de Pompmolenlaan 16 te Woerden en ingeschreven in het handelsregister onder nummer 40447997 verwerkt. Beauty Trade Professionals is bereikbaar via info@beautytradeprofessionals.nl en via telefoon 030-800 7186. Dit privacy statement geldt voor de bezoekers van de website beautytradespecial.nl, klanten (bezoekers en exposanten) en relaties/introducees die een bezoek brengen aan Beauty Trade Special.

Wat is het algemene privacybeleid?

  • Wij respecteren de privacy van alle bezoekers van de website www.beautytradespecial.nl, van (potentiële) klanten en relaties.
  • Wij stellen de veiligheid en vertrouwelijkheid van jouw persoonsgegevens voorop en gaan zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om.
  • Wij delen jouw gegevens alleen met partijen die zijn ingeschakeld voor de levering van onze diensten en met partijen waarmee wij gegevens moeten delen op basis van een wettelijke verplichting.
  • Wij zijn daarbij voortdurend op zoek naar manieren om onze dienstverlening te verbeteren en deze zoveel mogelijk af te stemmen op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Daarbij houden wij altijd rekening met jouw privacy en houdt wij ons aan de eisen van de toepasselijke privacywetgeving.

2. Persoonsgegevens

De persoonsgegevens die door ons worden verwerkt zijn (a) persoonsgegevens die je via de website www.beautytradespecial.nl, e-mail, sms, apps of op andere wijze heeft doorgegeven, (b) persoonsgegevens die worden gegenereerd door het ontvangen van door ons verzonden elektronische berichten of uw gebruik van de website, apps of daarmee vergelijkbare toepassingen of (c) bedrijfsgegevens die we aankopen via de Kamer van Koophandel.

Voorbeelden van persoonsgegevens die je aan ons verstrekt zijn: voornaam, achternaam, naam bedrijf, adres, postcode en plaats, e-mailadres en telefoonnummer, eventueel Kamer van Koophandel nummer of registratiecode. De gegevens die we van jou verzamelen lever je zelf aan. Daarnaast vragen wij ook aanvullende informatie om inzicht te krijgen in de bedrijven die Beauty Trade Special bezoeken. Deze informatie delen we niet met derden en zijn puur bedoeld om algemene statistieken te generen.

Dit betreft de volgende gegevens:

  • In welke branche ben je werkzaam
  • Wat is uw functie binnen het bedrijf
  • Neem je een introducee mee
  • Werk je met personeel in de salon.
  • Zo ja hoeveel personeelsleden
  • Ben je van plan om een lezing bij te wonen

Persoonsgegevens die worden gegenereerd zijn: IP-adres, surf gedrag en andere gegevens over het gebruik van deze website. Bedrijfsgegevens die we aankopen worden alleen gebruikt om het beursmagazine naartoe te sturen. Daarnaast zijn bedrijven, die bij de Kamer van Koophandel hebben aangegeven actief te zijn binnen een beauty gerelateerde branche, opgenomen in een database om jouw gegevens te controleren of je daadwerkelijk toegang mag krijgen tot de vakbeurs Beauty Trade Special. Het event Beauty Trade Special is namelijk een vakbeurs die zich alleen richt op personen die het beauty vak uitoefenen.

3. Gebruik van persoonsgegevens

Wij maken gebruik van de persoonsgegevens voor verschillende doeleinden die wij hieronder beschrijven:

  • 1a. Ter uitvoering van een met jou gesloten overeenkomst. Denk hierbij aan het opsturen van etickets, het uitvoeren van diensten, het registreren van deelnemers en bezoekers, het uitvoeren van toegangscontrole;
  • 1b. Omdat wij daarvoor een gerechtvaardigd belang hebben (tenzij jouw belang of fundamentele rechten en vrijheden boven dit belang prevaleren), of;
  • 2. Omdat je toestemming hebt gegeven voor de verwerking.

Als klant/bezoeker van de vakbeurs Beauty Trade Special informeren we je graag als er een nieuwe Beautybeurs wordt georganiseerd door Beauty Trade Professionals. Zo ben je dan snel op de hoogte. Voor deze aankondigingen per e-mail gebruiken we het email programma MailChimp. De gegevens die hiervoor worden gebruikt zijn alleen je e-mailadres, bedrijfsnaam, adresgegevens en een eventuele inlogcode. Wij delen geen persoonsnamen met MailChimp. Daarbij opereert MailChimp buiten de EEG. Daarnaast is onder elke mail van MailChimp een uitschrijflink. Je kunt je dus altijd afmelden voor deze e-mails. Jouw persoonsgegevens kunnen zijn verwerkt in een batch die je tijdens een evenement kunt dragen. Het kan voorkomen dat tijdens het evenement toestemming wordt gevraagd om de batch te scannen om voornoemd gebruik, waaronder direct marketing doeleinden, mogelijk te maken.

4. Wat zijn de grondslagen voor de verwerkingen?

Wij verwerken verder jouw gegevens omdat wij deze gegevens nodig hebben voor het aangaan of het uitvoeren van de overeenkomst met jou, omdat wij een wettelijke verplichting hebben, jij daartoe toestemming hebt verleend of omdat wij daar een gerechtvaardigd belang voor hebben. Als je ons toestemming hebt gegeven om voor bepaalde doelen jouw persoonsgegevens te verwerken, dan kun je deze toestemming op ieder moment intrekken. Neem hiervoor contact op met info@beautytradeprofessionals.nl.

Anonieme en statistische klantonderzoeken

Wij hechten veel waarde aan jouw mening als klant. Daarom nodigen wij onze klanten regelmatig uit om mee te doen aan (markt)onderzoek. Afhankelijk van het onderzoek, ontvang je een vragenlijst per e-mail of stellen we vragen bij een event. De resultaten van dergelijke onderzoeken zijn anoniem. De gegevens gebruiken we uitsluitend om onze service te verbeteren.

5. Inschakeling van derden

Voor Beauty Trade Special kunnen wij jouw gegevens delen met door ons ingeschakelde derden zoals drukkerijen, e-mail- en postverwerkers, event registraties. We delen deze gegevens uitsluitend om te kunnen voldoen aan onze contractuele verplichtingen of ten behoeve van directe marketingdoeleinden. Wanneer wij jouw gegevens met derden delen, leggen wij die derden de verplichting op om jouw persoonsgegevens goed te beschermen. Als wij derde partijen inschakelen die zijn gevestigd buiten de Europese Economische Ruimte (EER) nemen we daar waar nodig extra maatregelen. Wij verkopen jouw persoonsgegevens niet aan derden.

6. Hoe beveiligen wij jouw gegevens?

Wij beveiligen jouw gegevens om te voorkomen dat deze verloren gaan of in de verkeerde handen vallen. Enkele van de maatregelen die wij treffen zijn:

  • we beveiligen onze website;
  • als wij jouw gegevens overdragen of ontvangen op onze website, gebruiken wij altijd de coderingstechnologieën die erkend worden als gangbare standaarden binnen de IT-sector;
  • wij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging te voorkomen van informatie die wij ontvangen op onze site;
  • onze software is geüpdatet en we maken gebruik van een firewall;
  • toegang tot elektronische systemen is beveiligd met onder andere een wachtwoord;
  • alle systemen waarin (gevoelige) persoonsgegevens worden verwerkt, zijn voorzien van antivirussoftware en de laatste beveiligings gerelateerde patches van alle andere belangrijke software, zoals uitgegeven door de leveranciers van deze software;
  • alleen bevoegde personeelsleden/derden hebben toegang tot jouw persoonsgegevens;
  • we sluiten overeenkomsten af met derden die in onze opdracht jouw persoonsgegevens verwerken waardoor jouw privacy wordt gewaarborgd.

7. Websites van derden

Dit Privacy Statement is niet van toepassing op de websites van andere partijen (zoals exposanten) waarnaar wij een hyperlink aanbieden. Bezoek voor het privacybeleid van deze partijen de betreffende websites. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het privacybeleid van de websites van andere partijen. Enkele voorbeelden van derde partijen waar wij op doelen zijn: grote online advertentieaanbieders en mogelijk partijen die de afhandeling van ticketverkoop verzorgen.

8. Cookies

Deze website maakt gebruik van zogenaamde functionele en analytische ‘cookies’. Cookies zijn kleine (tekst)bestanden die bij bezoek aan een website op uw computer, tablet of smartphone worden opgeslagen. De functionele cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat  bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. De analytische cookies worden gebruikt om statistieken bij te houden over het gebruik van onze website. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics van Google, Inc. Wij hebben Google Analytics cookies ‘privacy vriendelijk’ ingesteld, in lijn met de handleiding hierover van de Autoriteit Persoonsgegevens.

De verzamelde gegevens worden door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees voor meer informatie het privacybeleid van Google Analytics. Je kunt cookies uitschakelen door in de instellingen van je browser alle of slechts bepaalde cookies te weigeren. Houd er rekening mee dat wanneer je bepaalde cookies niet accepteert, je bepaalde functionaliteiten van de website niet kunt gebruiken en het gebruiksgemak van de website beperkt wordt.

9. Cameratoezicht

Op locaties van het event van Beauty Trade Special kan cameratoezicht zijn. Dit ter bescherming van onder andere klanten en eigendommen.

10. Video en films

Op het evenement van Beauty Trade Special kun je gefotografeerd of gefilmd worden. Deze foto’s en/of films kunnen openbaar gemaakt worden. Hier ga je mee akkoord als je het event bezoekt.

11. Wijziging/verwijdering van persoonsgegevens/klachten

Iedere persoon heeft recht op inzage, verbetering, aanvulling, verwijdering en afscherming van zijn of  haar persoonsgegevens. Indien een betrokkene van een van deze rechten gebruik wil maken, of indien de betrokkene vragen heeft over dit Privacy statement kan de betrokkene Beauty Trade Professionals bereiken via telefoon 030-800 7186 en per e-mail: info@beautytradeprofessionals.nl.

Ontvangers van nieuwsbrieven kunnen zich afmelden door een e-mail te zenden naar info@beautytradeprofessionals.nl of via de link onder in de nieuwsbrief. Als je een klacht hebt over hoe wij jouw persoonsgegevens verwerken, dan kunt u contact met Beauty Trade Professionals opnemen door een e-mail te sturen naar info@beautytradeprofessionals.nl of te bellen met 030-800
7186.

12. Bewaartermijn

Wij bewaren jouw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor de bovengenoemde doeleinden of zolang als nodig om te voldoen aan wet- en regelgeving.

13. Beveiliging

Wij hebben in een verwerkersovereenkomst met onze ICT-leverancier passende technische en organisatorische maatregelen vastgelegd om persoonsgegevens van gebruikers te beveiligen tegen verlies of onrechtmatige verwerking.

14. Wijzigingen in het Privacy statement

Wij houden ons het recht voor dit Privacy Statement aan te passen. Elke aanpassing zal op deze pagina bekend worden gemaakt. Wij adviseren de betrokkenen dan ook regelmatig op deze pagina te kijken of er aanpassingen zijn doorgevoerd. Het huidige privacy statement is bijgewerkt op 1 december 2021.